Idag rapporterar media om flera viktiga nyheter om covid-19. En av studierna har funnit en bugg i cellerna, en slags genetisk defekt som funnits hos många som dött eller blivit svårt sjuka av covid-19. Defekten innebär att dessa personer saknar ett protein 1-interfeon, som utgör en av kroppens första försvar mot virus. Forskarna fann också att ca 10 % hade antikroppar mot sitt eget försvar. Båda dessa innebär att kroppens första försvarslinje brister. Läs mer med länken nedan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OQnAg1/fel-i-cellerna-kan-forklara-coronagata-hapnadsvackande

Utöver detta har rapporterades det igår om att forskare i Umeå tror sig ha hittat en förklaring till den svåra lungsvikt som personer som dött till följd av covid-19 lidit av. Lungorna har vistas vara fyllda av klar flytande gelé bestående av molekylen hyaluronan. Det är en molekyl som ökar vid inflammatoriska tillstånd. Nu återstår bara för forskarna att förstå mer om detta och så förstås se om man kan hitta någon behandling. Här kan du läsa mer om detta.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ga1gLq/coronaoffer-hade-flytande-gele-i-lungorna