Idag var vi på studiebesök till det romersk-katolska distriktssjukhuset i Osikuku. Det staratdes av kyrkan som finns där och som också byggt både kyrkan i sig, ett nunnekloster och en skola. Idag delsköts sjukhuset av staten.

Vi visste inte vad vi kunde förvänta oss av ett mindre sjukhus mot bakgrund av det vi såg igår men vi blev positivt överraskade. Så här såg det till exempel ut på deras intag. Rent och snyggt och ordning och reda.

Det var likadant för resten av sjukhuset och det fanns till och med tvål/desinfektion och något att torka sig med vid handfaten! Det var inte en massa saker som belamrade korridorer och andra utrymmen och det var ljust med många fönster.


Vi visades också såväl sjukhusets kök som tvätteriet där samma goda ordning rådded. Vi gladdes åt att se rena lakan i sängarna men efter att ha varit i tvätteriet förstod vi varför. De till och med manglade lakanen!

Även i köket råddde god ordning och det luktade riktigt gott från den lunch som förbereddes då vi var där. På tavlan i bakgrunden är antal patienter och deras kost noterad. Verkligen ordningsamt!