Hur verksamheter hanterar återgången till ett normalläge efter att restriktionerna efter pandemin har släppts ser olika ut. Väldigt olika. Det företag min sambo arbetar på sa typ “Nu är det över, nu arbetar ni härifrån precis som vanligt”.

Högskolan Väst har sagt att det är “business as usual” som gäller från och med läsperiod 2 dvs 8 november medan Skaraborgs sjukhus anger att det ska ske en gradvis återgång. Ersta Sköndal Bräcke Högskola tänker att de går tillbaka till normalläge från och med vårterminen.

Jag tänker att en gradvis återgång ter sig motiverad. Vi har ännu inte facit på vad som händer nu när restriktionerna har släppts. Vi har inte sett konsekvenserna av att folk festar loss på krogen eller trängs på sina arbetsplatser. Vi vet heller inte hur lång tid vi är skyddade av vaccinet. Det är många osäkerhetsfaktorer att ta hänsyn till här och så lite kunskap att luta sig emot. Facit finns i framtiden. Jag hoppas vi inte bittert får ångra det som händer nu i samhället.