Det är inte fösta gången jag konstaterar att man dvs jag får många insikter genom att reviewa artikelmanus som submittats till vetenskapliga tidskrifter. Nästan varje gång så känner jag att jag lär mig nya saker och får utmana mig själv. I nuläget är det en artikel med en psykometrisk testning av ett instrument som jag läser. En tydlig insikt är att detta på intet sätt är ett lätt område och att det är lätt att köra i diket. Det har dessa författare helt tydligt gjort.

Instrumentet är helt enkelt inte färdigt för den här typen av testning, det är för många problem med det som först behöver rättas till. Detta kommer bli den andra i raden av de artiklar jag reviewat där jag rekommenderar “Reject”. För mig sitter ett sådant beslut långt inne, men här finns liksom ingen räddning av manuset med instrumentet i dess nuvarande form.