En av våra bekantas barn har just börjat förskoleklass. Han har nu gått en vecka och hade igår deklarerat att han inte ville gå mer i skolan. Han tyckte inte det var så roligt.

Stackars barn! Tänk om hans föräldrar sagt honom sanningen: – Du har bara minst tio år kvar i den obligatoriska skolan, ja minus en vecka då förstås. Och därefter bör du nog rikta in dig på att gå minst tre troligen sex år ytterligare i skolan.

Jag började räkna på hur mycket tid jag tillbringat i skolbänken och fick ihop det till den förfärliga summan av minst 20 år! och då har jag ändå inte räknat in alla fristående kurser jag gått sedan jag disputerade. Då närmar vi oss 22, and counting … jag ska gå en ny kurs nu under hösten om Praktisk kunskap omfattande 15 Hp. Det ser jag verkligen fram mot. Är det något fel på mig?!

Nej snälla, det behöver ni inte svara på smiley