Nästa vecka ska jag föreläsa om Palliativ omvårdnad och etiska tankar på Neurodagarna för undersköterskor som anordnas av Sahlgrenska sjukhuset för hela VGR.

Jag har haft en föreläsning i en uppdragsutbildning om stroke förut om ungefär samma ämne så jag tänkte att det här skulle bli en lätt och snabbt-grej. Tänkte jag ja. Jo att man aldrig lär sig? Klart att det inte blev så. Jag har ägnat merparten av dagen åt att greja med den. Jag tänkte “bara” byta layout till en ppt i format 16:9 istället för den gamla i 4:3 jag hade och så kanske se över och ta bort en del bilder då den gamla föreläsningen var på dubbelt så lång tid.

Ja men så öppnade jag den och kände att, näe, det här fungerar inte. det är en annan målgrupp, det är ett lite annat fokus, det är en annan tidsomfattning. Så jag knåpade på och justerade, förfinade och tänkte nytt. Nu är jag rätt nöjd och tror det kommer bli riktigt bra, men det var inte så här jag hade tänkt.

Gör om gör rätt – jo ibland är det sant fast inte för att det första var fel smiley