Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller igen efter vår vistelse i Namibia. Jag har verkligen inte legat på latsidan medan vi var där utan försökt att arbeta undan allt jag har kunnat.

Jag har läst och kommenterat två magisteruppsatser som ska vara klara senast på söndag. En av dem har jag fått i retur igen för att läsa ännu en gång den här veckan. Jag läste och bedömde också 16 informationsbrev och jag läste och justerade också vårt proof för det accepterade manuset inte mindre än två gånger.

Idag inser jag att jag har inte mindre än 70 timmars tentarättning framför mig under dessa tre kommande veckor. Det är ju typ två hela arbetsveckor. Om jag räknar bort en dag varje vecka som jag är tjänstledig och de 6 arbetsdagar då jag är schemalagd i undervisning så inses lätt att när man dragit bort de nio dagarna från de totalt 15 arbetsdagarna som finns under tre veckor så har jag sex arbetsdagar för detta.

Det innebär att jag alltså behöver lägga drygt 11 och en halv timma på detta varje dag, dvs tre och en halv timmas tid utöver min arbetstid varje arbetsdag som jag inte är schemalagd med annat. Låter ju som om jag har tre roliga veckor framför mig …